Dalam kotak fikiran
Blog ini bersawang ! Maafkan Saya T_T
kata hati lagi: AKU DAN MAKE UP

Monday, 4 July 2011

AKU DAN MAKE UP



Assalamualaikum

Bila kawan kawan aku sentuh pasal make up je, aku langsung tak ambik port. Bagi aku berbekalkan bedak carry junior, serta lip balm sudah memadai. Tak suka nak libatkan diri dengan make up ni. Aku benci. Aku riimassss. 


Ecehhhhhhhh. kononnnnnn. Itu dulu punya cerita.


Tapi pada zaman meningkat dewasa ni lain pula jadinya. Orang dulu dulu kata bila da benci, jangan benci sangat. Nanti yang benci tu la kita suka. Akhirnya aku tertewas jua. Bila aku tengok orang make up, cantik la pulaaa. Heeeee. Jadi aku pon sebokkk jugak nak cuba. Sekarang sudah pandai cari sendiri foundation tu apa, blusher itu apa, dan bla bla bla. Kalau dulu siryes aku ta tahu natang apakah foundation itu. loser tak loser aku ni? sobsss =')




ini gamba 2 tahun lepas. ahhh kantoi pakai kasot dlm rumah. ketika ni aku masih belasan tahun. hanya tepek bedak serta lips balm sahaja. masa tu zaman kegemilangan myspace. gamba pesen ini amatlah fofular tahu. aku memang suka syok sendiri.  bajet comelllllll. errr (-_-). penyakit tu terbawa bawa sampai sekarang. kata sudah meningkat dewasa. tetapi masih tidak mahu berubah. macam mana ni? sadissssss.


T________T



ini gamba beberapa jam yang lalu. tepek foundation sikit, eyeshadow sikit, eyeliner sikit, blusher sikit, lipstik sikit. tapi macam tak de effect je. mana tak nya, dah semuanya sikit sikit. hahahah. tak nak la tepek banyak2 takot over. kang bila dah over, lihat muka kat depan cermin pon tak sudi. tapi ada jugak la yang aku miss macam mascara, contact lens serta bulu mata pelsu. tapi aku tak suka la bendabenda tu semua. sebabnya aku rasa macam lecehhh jeee. huhu. tapi mata panda memang dah jadi  trademark aku. ape boleh buat. suka tido lambat. inilah hasilnya. 
ingat comel? *lemmmmmmpanggggg. ambek kau.ambek kauuuuu.


Nampak sangat aku tak reti make up kan? Huuuuuuuuuu. Sadissssss lagi.


T________T


Its ok cik jijahhh. Sila cuba lagi. 


Setiap produk yang aku pakai semuanya murahan. 
Tapi aku tak kesah. Mahal ke, murah ke, sama je. 


HENTAM SAJA LAH LABUUUUU.


Antaranya adalah : 

Moisturizer - Garnier Light

Foundation - Silky Girl Skin Perfect Liquid Foundation

Mineral Powder - Loreal True Match Mineral Make Up

Eyeshadow - Maybelline EyeStudio

Eyeliner - Silky Girl Liquid Eyeliner Waterproof, untuk bawah mata pulak aku guna - MIB 206 White

Mascara - Maybelline Magnum Volume Express

Blusher - M.A.C Pincho Peach B86 (tiruannn je)

Lipstick - M.A.C Mystic A06 (tiruannn je)


dari mana aku blaja, semuanya aku google sendiri. hehe.  kadang kadang aku rujuk si otai blogger yang pemes amous lagi cantik. seperti FATIN LIYANA. dia kan rajin tabur tips serta tutorial. credit to her. dia sememangnya cun di abad ini. ceyhhh puji melambung nampak? okk di sini tak de pasang pape niat pon. aku puji iklas. aku suka tengok cara dia make up. walaupun make up dia kadang kadang agak tebal, tetap cantik nyahhhhh. pakai apa pon cantik. natural beauty ke apa dia tu? aku jeles. sebab aku tak cantik mcm dia huawahahah. tapi tu laaa aku tak suka bila make up terlebih dos nih. nanti boleh bikin heart attack bila tengok muka sendiri. hahah. bersederhana dalam segala hal adalah lebih baik bukan?


itu je kot aku nak cerita. macam bosan je entry aku ni kan? wuuuuuuu T_T

sampai ketemu lagi. babaiii kawan kawan. ^_^v

p/s : perempuan dan make up memang tak boleh dipisahkan. ehhh yekeeee?


5 comments:

  1. hehhh samee,,,dulu bajett je,
    knon ta payah make up ni,,natural beauty sudah,,,
    sekarangg,,haa,,ambik kaww,,berbagai2 bnde pkai!haha

    ReplyDelete
  2. ubi : mana de. biase je pon. btw, thnks sbb sudi melawat belog ini :)

    ReplyDelete
  3. miss anne : kannn? len kali jgn nak bajet sngt ehh. hahah :DD

    ReplyDelete
  4. comel la.. bila awak pakai white eyeliner tu, tetiba akak pun nak try pakai jugak, tp takde.. camne? huhu

    kire ok la tu, akak dulu umur 21 tak pakai pun foundation seme tu.. tempek je bedak mustika ratu harga 5ringgit tu.. huhu

    ReplyDelete