Dalam kotak fikiran
Blog ini bersawang ! Maafkan Saya T_T
kata hati lagi: 201202

Sunday, 26 February 2012

SELAMAT TINGGAL RUMAHKU SYURGAKU :')



Assalamualaikummm



hai belog tersayang. aku nak balik hulu dah.



(hulu = POLITEKNIK SABAK BERNAM)



 haissssshhhhhhh.



>,<'




berat je kaki ni nak melangkahhh.



just nak say gud bye. nampaknya belog ini akan bersawang lagi. 



esk kene present dua subjek penting. haku dah start cuak ! doakan aku kawan kawan.




mood : study study study !



p/s : ....dan nampak ta di situ... muke aku dalam rela tak rela okayyyy? huuuuuuuu lelaju ! ;'|

Friday, 24 February 2012

KATA KATA HIKMAH


Assalamualaikum



Haiiiii uolsssss. hari ni mak jemah nak kongsi kata kata hikmah dengan uolsss.. Kekadang ada masanya kita rasa down bila tak dapat capai sesuatu yang kita inginkan. Bila dah down mula la rasa mcm susah je nak teruskan kehidupan. Betoiiii dak? heeeeee. ok lahhhh, hope kata kata hikmah ni berguna untuk kita semua dan dapat kembalikan semangat kita menjalani hidup seperti sediakala.

Ayuhhh baca ini :

1. Orang yang paling berkuasa adalah orang yang dapat menguasai dirinya sendiri.

2. Kita selalu lupa atau jarang ingat apa yang kita miliki, tetapi kita sering kali ingat apa yang orang lain ada.

3. Kegagalan ialah satu-satunya yang dapat diraih tanpa pengerahan tenaga sedikit pun.

4. Jika anda takut pada sesuatu, lihatlah & hadapilah.

5. Jika anda hilang segala-galanya, jangan lupa, kerana anda masih mempunyai masa depan.

6. Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan.

7. Tidak pernah wujud orang malas. Orang yang dianggap malas ialah orang yang tidak dapat mencari pekerjaan yang sesuai dengan minatnya.

8. Tidak penting sama ada berapa lama kita hidup. Yang penting bagaimana keadaan kita semasa hidup.

9. Tanpa permulaan, anda tidak akan sampai ke mana-mana.

10. Orang yang bijak mempelajari banyak perkara daripada musuhnya sendiri.

11. Semangat yang kuat mampu mengatasi apa sahaja cabaran yang datang.

12. Selagi kita mencuba dan berusaha, selagi itulah kita akan beroleh apa yang kita hajati.

13. Anda tidak akan berasa penat sekiranya melakukan perkara yang anda suka.

14. Lombong emas dalam diri kamu adalah fikiran kamu. Kamu dapat menggalinya sedalam-dalamnya dan sepuas-puas yang kamu inginkan

15. Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan.

16. Seseorang menganggap ujian sebagai batu penghalang, sedangkan orang lain menganggapnya sebagai batu lonjatan.

17. Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal, tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah.

18. Mengetahui perkara yang betul tidak memadai dan bermakna jika tidak melakukan perkara yang betul.

19. Gagal selepas usaha adalah hikmah, anda akan mendapat sesuatu yang lebih besar daripada apa yang anda sangkakan.


hurmmmm dalam kehidupan ini bukan semuanya mudah. kalau kita inginkan sesuatu, kita haruslahlah gigih berusaha... maka dengan itu marilah kita jadikan kehidupan kita lebih bermakna ! 


itu sahaja dari saya. nite people  :)


love, Eija Azizah.

Thursday, 23 February 2012

ADORE

Assalamualaikum

hai kawan kawan ! hari ni datang sawan aku asyik nak selongkar gamba flat shoes je.. ouhhh sangat terujahhhhhhhhhh melihatnya ! ini siryes beb. aku adalah pencinta tegar flat shoes. bile tang high heels je aku tolak tepi. huahuahua. aku dah cukup tinggi okayyyyy.. buat apa nak pakai heels lagi??? sory to say ya kepada pencinta high heels tu :p

so now mari layan gamba yang aku search kat pacik google tadi...













































sumpah comel gila lahhhhhhhhhhhttp://www.emocutez.com huuuuuuu. ade sape nak blanje saya????????? 


*bunyik cengkerik*


apa? tiada siapa pon nak belanja? 



ok fine.fine.



T_______T



p/s : esk jugak haku belanja diri haku sendiri !

Wednesday, 22 February 2012

WORDLESS WEDNESDAY #6



Assalamualaikum




one word : "gorgeous"


Tuesday, 21 February 2012

JIWA KACAU



Assalamualaikum


sekarang aku dah bosan dengan assgmnt nih ! erghhhh ..... >,< nampak tak nampak tak kak jemahhh dah mula meroyan.. ari tu baru je kak jemahhh cite pasal tertekan. sekarang mak jemah mcm dah fedup je nak buat assgmnt -,-' ya ampunnn.. ape ke jadah la perasaan yang datang ni. ya tuhan, beri-kan-lah kak jemah sedikit kekuatan. hahahah ! dah mcm hape je.over youuuuuu T___________T 
baru sem satu.. mari beramai ramai boooo sama kak jemah. boooooooooooooooooooo...
okayokay. nak benti buat assgmnt. sambil tu mari hiburkan hati dengan lagu ini.




BUKAN CINTA MONYET - TILU

Cinta monyet (3x)

Kau rayu aku
Kau kata kamu 
Cinta
Ayat-ayat cinta 
Dari mulutmu
Menggoda
Sedikit pun oh kau
Tak kenal aku
Tapi mahu mahunya 
Kau rayu diriku...

Ku tak mahu...
Tak mahu tak mahu
Kusakit hati...

Ku tak bisa
Tak bisa tak bisa
Engkau bohongi...

Cintaku bukan... 
Cinta monyet lagi
Cinta cintaku...
Bukan cinta cintaan

Kau kata cinta...
Setinggi langit biru
Kau kata cintamu...
Lebih dari cintaku

Sedikit pun oh kau...
Tak kenal aku
Tapi mahu mahu nya
Kau rayu diriku...
Ku tak mahu...
Tak mahu tak mahu
Kusakit hati...

Ku tak bisa
Tak bisa tak bisa
Engkau bohongi...

Cintaku bukan... 
Cinta monyet lagi
Cinta cintaku...
Bukan cinta cintaan

Suka hatilah engkau
Cinta mestilah cinta
Cintaku bukanlah
Cinta cintaan...

Cinta monyet uuu uuu
Cinta monyet uuu uuu

Ku tak mahu...
Tak mahu tak mahu
Kusakit hati...

Ku tak bisa
Tak bisa tak bisa
Engkau bohongi...

Cintaku bukan... 
Cinta monyet lagi
Cinta cintaku...
Bukan cinta cintaan



okay bebeh ! now kak jemah da boleh senyum lepas denga lagu kat atas tu..


cinta monyet woooo woooo..comel la mira tu..heeeee. best tak lagu kat ats tu? *cepat jawab ! errrrrrrrrrrrr..... hahaha ! paksaan apakah ini. T____T fine fine fine. ianya satu paksaan yang boleh ajak gadohhhh. baek la..kak jemah nak tido. dah separuh gila dah ni.

k bai ! nite people ~


Monday, 20 February 2012

NEW LIFE


Assalamualaikum




Dah lama aku tak mengadu nasib dalam belog yang sunyi lagi bosan ni..hiks..sedih betol bunyiknye. Hello belog. How are you? Can you hear me???? *mmg keji la kalau kau ta mendengarkan aku. Jahahah! Ya ampunnnn.. Sory beb.. lama sangat tinggalkan dunia belog.. sumpah aku rindu. Semenjak jadi student ni bz mengalahkan PM. Huahuahua. Cehhh bajet je. Fokus.. Fokus.. Kau kene paham.. line wifi kat kamsis tu masyaallah.. boleh mengundang kemarahan aku serta carutan yang berpanjangan.  Nak buat assgmnt pon payah. Sedih  tau ! huhh... tak boleh jadi. Harus beli beruk band lepas ni. Kadang2 emosi pon tak stabil. cepat nau sentapppp mak nyahhhhh~!  Maybe masih lagi tak dapat menyesuaikan diri. Hampir dua bulan berada di poli tu masih tercari2 cara pembelajaran yang berkesan. Terumbang ambing saya di sini tau. Sesak napas dibuatnye. Nasib baik ade kawan2 yang prihatin n sudi menghulurkan bantuan CPR…hahhaha *tetiba T___T Semakin hari semakin padat sendat jadual haku kat sana. Pagi petang ade kelas..tambah lagi dengan assgmnt yang berlambak2 sampai boleh bejoget lambak la cite dye sekarang kennnn… Heyyy baru sem 1 tau? Dah mula rase tertekan nokkksss ! Dulu nak sangat sambung blaja,  sekarang selamat bertabah la kamu wahai cik jijah. Adat la kan. Cocok la tu buat student mcm aku. Tapi aku masih lagi nak panjatkan rasa besyukur.  Walaupun hanya di politeknik, rasa bertuah tu masih ada sbb aku di antara insan yang terpilih dan masih di beri peluang untuk lanjutkan pelajaran. Lepas poli ni mana tau de rezeki lanjutkan pelajaran ke Universiti pulak? InsyaALLAH. Rezeki ada dimana2. Doakan untuk aku ye. Selain target aku nak jadi pelajar dekan, aku ade pasang cita2 nak jadi ku-rus. Heh. Makin seronok n semangat la aku exercise dpt turun naik tangga  pergi ke bilik kuliah dan juga kamsis. Dapat pulak bilik  setinggi langit iaitu aras 4. Phewwwww. Memang terbaikkkkkk.  Lalalala~(^_^) Now aku sedang bercuti. Cuti mid sem ye. Walaupun banyak assgmnt, aku peduli hapeeee. Masa cuti ni la peluang yang aku ada..kalau boleh, nak update belog sehari dua entry. Bolehhhhhh? Hambekkk kau. Sawan update belog dah datang.  Tak tau tak tauuuuu. Ngeeeeeeeeee~


Behave jijah behave. Kehkehkeh. Sampai ketemu lagi dengan cerita2 yang baharu. OKbaiii~


p/s :  baru ade kesempatan nak ucap Selamat datang 2012 dan selamat tinggal 2011.

p/s : smoga tahun ini kehidupanku lebih diberkati olehNya dan semoga aku menjadi insan, anak, kakak, kawan, pelajar yang terbaik, cemerlang di dunia mahupun di akhirat. InsyaAllah. Amin.